Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

25. april 2010

Smykker etter smykkekurs våren 2010

Gikk i vår på et sølvsmykkekurs i regi av Sandnes husflidslag. Lærte forskjellige teknikker som er kjent fra gammelt av for å lage forskjellige lenker. Alle er laget med små ringer i sølv, størrelsesforholdet på ringene er viktig i forhold til hvilke teknikk en bruker for at ringene skal legge seg finest mulig, det vil si tykkelsen på sølvtråden som er brukt for å lage ringene og diameteren på ringene.
Dette armbåndet er laget i rundt brynjemønster med en brokadelås som avsluttning.Kongelenke med ringer som deler partiene og gjør inntrykket av lenken mindre kompakt. Har laget armbånd, fotlenke og ring og brukt en delfinlås til avsluttning.
 Armbånd i rent kongemønster med hundelås..Vridd fotlenke med hjertelås.
Armbånd i rose mønster.
Denne teknikken husker jeg ikke hva ble kalt, men jeg har laget armbånd og anheng der jeg har brukt både blanke og oksiderte ringer for å få et mer spennende mønster. Det gav en fin effekt som desverre ikke kom så tydelig frem på foto

Hagen 24. april 2010 - Bedet foran huset.

Her har påskeliljene virkelig begynt å komme i blomst, litt seint ute i forhold til påsken i år, men det tidligste bedet i vår hage.

Hagen 24. april 2010 - Postkassebedet

Det begynner å poppe frem med litt av hvert i dette bedet, ser ut fra alt det grønne som kommer at det kommer til å bli et spennende bed i løpet av sommeren, men foreløpig er det bare noen få som har våget seg frem i vårsolen.  

Noen små søte stemorblomster.
Perleblomstene "Muscari armeniacum" er på vei opp.
Mange tulipaner er fortsatt bare i grønne blader, men knoppene tyder på at det kan bli mange fine blomster her.
Noen små blå og små rosa blomster som jeg ikke hvet hva heter er allerede begynt å blomstre. De store påskeliljene er ikke kommet helt i blomst enda, men det har de aller minste.

Hagen 24. april 2010 - Nedre del av øvre skråning.

I hjørnet helt nærmest i bildet er det kommet opp et knippe perleblomster og snøstjerner.
Snøstjerne "Chiondoxa Luciliae"
  Perleblomst "Muscari Latifolium"

Hagen 24. april 2010 - Nedre skråning mot gårdsrom.

Nå har snøstjernene jeg plantet i høst begynt å blomstre. De gjør ikke så mye av seg enda, men hver enkel blomst er ganske søt.
Snøstjerne "Chiondoxa Luciliae"
 
Snøstjerne "Chiondoxa Luciliae alba"
Snøstjerne "Chiondoxa Sandensis"

24. april 2010

Hagen 11. april 2010 - Øverste øvre skråning.

Nytt bed fra sommeren 2009. Foreløpig nokså skralt hva som har lurt seg opp av jorda her, bare noen få små krokuser fra en krokus blanding som har våget seg frem, håper det blir mer etterhvert, jeg vet jeg har plantet noe mer her.

Hagen 11. april 2010 - Nedre skråning mot nedkjørsel.

Også dette er et nytt bed utformet i fjor sommer med løker og planter som ble satt ned i fjor høst. Denne krokusen  heter "Goldilocks". Veldig fornød med at den kom opp som små tuer allerede første året.

Hagen 11. april 2010 - Nedre skråning mot gårdsrom.

Nytt bed som vi laget i fjor sommer og alt av løker som blomstrer der i år ble plantet høsten 2009. Jeg synes foreløpig at resultatet ser litt tynt ut, men håper at det vil ta seg opp i løpet av noen år som de får bre seg litt ut og forme seg til tettere tuer.Krokus "Tommasinianus"Krokus mix.

Hagen 11. april 2010 - Gamle hagen.

Hagen 11. april 2010 - Ned mot frukthagen.

Hagen 11. april 2010 - Bedet foran huset.

Dette er nok et av de eldste bedene på tomten og det meste som er av planter her er det det gamlet paret som bodde her før oss som har plantet.

Hagen 11. april 2010 - Postkassebedet

I hagen har det endelig begynt å spire og gro etter en lang og kald vinter. Jeg er veldig spent på hvordan det har gått med alle plantene mine i løpet av vinteren, om det er noen som har gått under i kulden. Foreløpig er det snøklokker og krokus som nå varmer mitt hjerte og viser litt farge i bedene rundt i hagen. Dette bedet har jeg kalt "Postkassebedet" fordi det ligger like nedenfor postkassen vår og det er det første bedet jeg fikk begynne å plante ting i etter vi flyttet hit for i år tre år siden (alle de andre stedene på tomten var det planer for at skulle graves og endres en del med tiden). Jeg tror de fleste av disse krokusene ble plantet høsten for 2,5 år siden fra løker som jeg fikk av mine foreldre som de hadde kjøpt i Nederland en gang de hadde vært ute å reist. Det er med andre ord tredje året de blomstrer og de er blitt bare tettere og tetter og finere for hvert år.De blå og hvite krokusene her heter "Krokus Pickwick" og de kremgule krokusene nedenfor har det passende navnet "Cream beauty". De resterende krokusene i dette bedet har jeg ikke navnet på så de går fortsatt bare under krokuser :)