Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

27. august 2011

Enkel apebukse.

 

IMG_0813

Jeg måtte bare sy noe mer i dette fantastiske stoffet så jeg sydde også en enkel apebukse før ferien. Den er helst litt i det sprelskeste laget for min smak. Men grei på sommeren så får vi se hvor mye den kommer til å bli brukt videre fremover.

Mønster: Eget

Stoff: Apestoff fra kameleont design og brun ribb fra stoff og stil.

Konklusjon: Jeg liker som sagt bedre det som er litt enklere og synes det blir litt i det meste med en hel bukse i ett så mønstret stoff. Når jeg ser på bildet her synes jeg hun er litt søt i den og, så vi skal nå se å få brukt den noe med strømpebukse under også.

IMG_0816

23. august 2011

Mor hadde også med seg hjemmelaget bukse på ferie.

 

IMG_0529IMG_2298I vinter kjøpte jeg denne (bilde til venstre) buksen, den er ikke nettopp den flotteste buksen, men jeg synes den er litt kul og så fantastisk god på. Det tok ikke lang tid før den var en favoritt. Så begynte jeg å se hvor lett det burde være å sy en slik bukse, og dermed var prosjekt “mor vil ha en ny bukse” i gang. Buksen er sydd i veldig lett og tynt bomullstoff så første utfordring som tok litt tid var å finne et stoff som ville passe. Men Ikea har løsningen på mange utfordringer. Jeg tegnet mønsteret av den buksen jeg hadde og klippet i stykker et Ikea dynetrekk. Jeg gjorde erfaringen med elastisk undertråd at det nok er lurt å holde seg til samme fabrikat på en og samme bukse. Jeg startet først med strikk fra Kreaktiv på Kvaderat og når den var brukt opp startet jeg på en strikk kjøpt på Stoff og stil. Sist nevnte strikk var en del slakkere og ble nokså anderledes enn den fra Kreaktiv. Ikke noe stort problem, jeg måtte styre litt med å prøve meg frem på trådspenningen og det ble likevel litt forskjell i den ene og andre siden, men det merker jeg bare når jeg tar buksen på og av, jeg ser det ikke når jeg har den på. Buksen ble ferdig før ferien og ble en herlig og lett bukse å slenge på seg når sommervarmen ikke helt hadde nådd shorts temperatur ennå.

  IMG_0542 IMG_0544  

Mønster: Tegnet av en egen bukse.

Stoff: Et Ikea dynetrekk i merke Malou

Tilbehør: Buksestrikk rundt ankler og liv og elastisk tråd til å sy strikksømmer i sidene.

Konklusjon: Buksen ble faktisk veldig lik den kjøpte buksen og det var jo målet. Jeg er fornøyd med resultatet, men sitter vel igjen og kjenner at det var mer jobb enn forventet å sy den. Det kan godt tenkes at det ekstra styret som ble når jeg byttet strikktråd gjorde at det føltes som enda mer jobb enn det det nødvendigvis behøvde å være. Usikker på om jeg kommer til å forsøke meg på en til.

17. august 2011

Og den tredje lille apekatten reiste på ferie.

     IMG_0434
IMG_0460 IMG_0439 IMG_0445

Etter at buksene til Ylvas ferievenner var ferdige fikk vi disse herlige stoffene i posten. Jeg synes det rosa stoffet med apekattene på er helt fantastiskt, skikkelig herlige rampete aper på skikkelig jentete rosa. Jeg innså at den tredje lille apekatten i gata også måtte få seg ny bukse før vi skulle på ferie, og hun hadde buksa meg seg på ferie også :-)

IMG_0530 IMG_0514 IMG_0532

Oppskrift: Mønsteret er eget og i utgangspunktet det samme som til denne selebuksen, men med litt nye dekorsømmer. Jeg forsøkte meg på litt mykere former og derav litt mer jentete former på disse dekorsømmene, det ble ikke som jeg hadde sett for meg, når jeg tegnet mønsteret, men det ble bra likevel.

Stoff: Apekatt stoffet er bestilt fra mjukatyger.se som nå heter kameleont design, velurstoffet er cerise farget stretch chenille fra stoff og stil.

Tilbehør: Brunt bomull skråbånd fra stoff og stil, brune knapper fra Kreaktiv på Kvaderat og vanlig smal buksestrikk rundt anklene.

Konklusjon: Super fornøyd med buksa, friske farger som passer godt til jenta vår. Buksa er litt lang i beina, men kan brukes nå uten at hun springer å tråkker på beina, så jeg ser for meg at den skal ha nokså lang brukstid. Som nevnt så ble dekorsømmene anderledes når jeg fikk se klærne på i forhold til hva jeg hadde sett for meg når en tegnet dem i 2d format, men det er jo bare kult. Jeg har nok likevel lyst til å prøve meg på en til bukse og se om jeg får til litt mer det jeg så for meg, så får vi se om det blir bedre eller dårligere resultat. Jeg ser også at jeg kan la være å bue buksen så mye ned bak i nakken som denne er.

IMG_0431
Og til slutt et av Ylvas beste triks for tiden, Titt tei der med rumpa i været!

9. august 2011

Sommersjal

I mars startet jeg på dette sjalet;
Blått sjal (6)

Det var mitt første sjal og jeg hadde ingen idè om hvilke jobb det ville være. I mai ble jeg ferdig med sjalet etter det jeg syntes var ganske mye jobb. Det var mønster både på retten og vrangen, og garn og pinner gjorde heller ikke at det gikk av seg selv, men resultatet er blitt mye brukt i juni og juli, og når enden er god er all ting godt…….. så da var det endelig tid for å blogge om det i august. Jepp, jepp ting tar tid.

IMG_2544     IMG_2624
IMG_0833     IMG_0834
Litt bilder av sjalet i bruk, godt anvendelig både i halsen og over skuldrene og så fantastisk lett, lunt, mykt og deilig!  

Mønsteret er fra dropsdesign her. Jeg strikket ikke så mye rillekant langs ytterkanten som mønsteret sa, fordi jeg tenkte jeg kanskje ville bruke det i halsen og da var det fint om mønsteret kom frem og ikke bare en rillekant.

Garn: Kidsilk fra drops. 75% mohair super kid  og 25% silke

Konklusjon: Blått er flott! Fantastisk mykt og deilig garn, men ikke mye sliktesterkt, har allerede klart å ryke en tråd langs kanten og måtte fikse og trikse og reparere litt. Sjalet ble en del mindre enn jeg hadde forventet etter å ha sett på bildet fra mønsteret, selv om jeg jo ikke strikket like bred rillekant langs ytterkanten på sjalet, men likevel. Størrelsen er derimot veldig grei så det gjør i grunnen ikke noe.