Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

26. januar 2016

Julekjolen

 Årets julekjole var vi flere som ble fornøyde med :) 

Ganske stolt over at denne er hjemmesydd og jeg er også fornøyd med at den har noen spesialløsninger som ser ut til å fungere godt. Blant annet så er tyllskjørtet festet med trykknapper under beltet noe som gjør at det er mulig å ta av når hun er lei av det og da har hun fortsatt en fin kjole med "silkeskjørt" i stede. På nyttår såg dette ut til å fungere veldig bra, på et tidspunkt seint utpå kvelden var det godt å få av seg tyllen. Sist hun hadde på seg kjolen fungerte det ikke like bra, da hadde hun klart å sette seg på skjørtet og dra i det samtidig slik at det rett og slett løsnet fra knappene, men da var det jo bare å knappe det på igjen. På silkebeltet er den øvre kanten sydd på fremme og ut til sidene, det brettes ned over kanten på tyllskjørtet slik at det skjuler den stygge kanten på tyllskjørtet. En liten ulempe med silkebeltet er at det er veldig glatt og en vanlig knute glir opp, men det ser ut til å være nok å knytte dobbelknute. Jeg hadde en utfordring med å vrangsy foret på overdelen og så snu over til retten, jeg vet det finnes noen triks på hvordan dette skal gjøres, de hadde jeg ikke for meg når jeg satt der med arbeidet så jeg fant mine egne små triks. Bra kjolen skulle holdes innen familien så kunne jeg la det gå med litt fiks og triks.
Oppskrift: Jeg brukte en kjole hun hadde fra før og tegnet av mønster på overdelen fra den. Forstørret den litt spesielt i lengden i livet for den andre kjolen er nokså kort der. Skjørtene sydde jeg bare selv på mål.
Stoff: Alle stoffene er kjøpt på stoff og stil. Paljett overdelen er foret med et vanlig jersey stoff.
Tilbehør: Trykknapper til å feste tyll skjørtet med kjøpt på kreaktiv. Svart strikk i livet på tyllskjørtet fra stoff og stil. En nål bak blomsten slik at denne kan tas av og på som en vil. Denne nålen er kjøpt sammen med smykketing (perler o.l.) på kreaktiv.
Konklusjon: Både jeg og jenta er veldig fornøyd med utseende på kjolen. Som nevnt tidligere så er jeg ekstra fornøyd med å ha avtagbart tyllskjørt, dette er også praktisk i forhold til vasking og det er praktisk i forhold til at det er mulig å bruke skjørtet for seg selv også. På den negative siden ser jeg at armhullene på kjolen ble litt i største laget så neste gang kan jeg sy dem litt mindre.

Gode ungene mine fine i julestasen. Her har Ylva tatt av tyllskjørtet.

22. januar 2016

Omigjen bruk

Synes det er gøy når noen av de plaggene jeg har sydd tidligere kan tas i bruk igjen. Ekstra gøy når det er mitt eget barn som kan bruke de selv om hun jeg først laget det til er jente og neste mann er en gutt. Denne buksen her blant annet ble årets (ok, fjorårets) jule og nyttårs bukse til gutten og se så tøff han er!

19. januar 2016

NinjaToalettveske


Dette synes jeg ble den kuleste veksen jeg laget i julepresang. Den var til min nivø som er 7 år og trengte ny toalettveske. Da måtte den jo være litt kul og denne synes jeg ble litt kul, håper han også synes det. Jeg lot meg inspirere av et bilde jeg så av noen som hadde laget rumpetaske som lignet en del på denne. Mønster og alt laget jeg selv og jeg sydde inn en lomme med glidelås på innsiden.

Oppskrift: Selvlaget.
Stoff: Dongristoff fra en gammel dongribukse min. Rødt stoff og blått stoff (brukt som fòr) tror jeg er fra stoff og stil, men er litt usikker.
Tilbehør: Glidelås i lommen på innsiden og toppen fra stoff og stil. Blått og svart skråbånd fra stoff og stil. og Gule silkesnorer fra en gammel jakke min.

15. januar 2016

Monster toalettveske



Jeg lot meg inspiere av noen monster puter jeg hadde sett når jeg skulle sy toalettveske til en fre år gammel gutt. Synes denne ble ganske kul med mye uttrykk. Håper den kommer til god bruk. Jeg vet ikke om mottakeren hadde behov for toalettveske, men viss ikke kan den jo brukes til andre ting også.

Oppskrift: Selvkomponert
Stoff: Prikkestoffet er fra stoff og stil og er det samme jeg brukte på denne kjolen. Det hvite og sorte stoffet jeg har brukt til øyner og tenner var bare noen stoffbiter jeg hadde liggende, vesken har et ensfarget rødt for oppi også fra stoff og stil.
Tilbehør: Glidelås fra stoff og stil
Konklusjon: Fornøyd. Jeg synes kanskje at munnen kom litt lavt ned og ville satt den litt høyrere oppe viss jeg skulle laget flere av denne typen, men det er det ikke sikkert jeg skal.

12. januar 2016

FletteVotter

Jenta mi trengte nye votter nå som vinteren er her. Moren min hadde fått noen nøster garn der jeg fikk to av disse rosa merino ull garna til Sandnes garn. Jeg tenkte å gjøre vottene enkle, men bestemte meg for en flette på hver, siden jenta mi er så glad i fletter. Jeg trengte nøyaktig ett nøste på disse to vottene i størrelse 5 år :) Kanskje det andre nøste kan bli en lue etterhvert :)

Oppskrift: Har tatt utgangspunkt i denne oppskriften til garnstudio siden strikkefasteheten stemte nokså bra med det garnet jeg hadde. Jeg strikket ekstra lange vrangborder for det var vi enige om at var best slik at de holdt seg under jakken og ikke ville frem fra jakkekanten med en gang.
Garn: Sandnes garn sitt merino ull.
Pinner: Tror jeg endte opp med å stikke hele vottene på pinne 3
Konklusjon: Feltet fra vrangborden slutter til tommelen begynner er alt for langt (1,5-2 cm for langt), men ellers er jeg fornøyd med vottene og det er jenta mi også.

Små vesker til øretelfonene

Nok en julegave. Eller det vil si flere julegaver. Vi hadde noen ungdommer både i familien og barnevakter som skulle få julegaver i år, til noen ble dette en del av gaven og til noen så ble dette gaven (med et par øretelefoner oppi og en karabinkrok til å kunne henge den etter).


Fremside og bakside
Feltet på siden av glidelåsen er refleks fra en refleksvest slik at den har en ekstra funksjon viss den henges synlig.


Fremside og bakside.

Oppskrift: Fant inspirasjonen på pinterest og laget mønsteret selv.
Stoff: Alle stoffene utenom det med blå prikker er fra stoff og stil. Det blå prikkestoffet er fra jysk.
Tilbehør: Blondeglidelåsene fant jeg på etsy (jeg husker ikke hva butikken het). Refleksremser har jeg plukket av refleksvester.

11. januar 2016

Hjerte sminkeveske

Mottakeren av vesken i innlegget under har også en lillesøster som er blitt så stor at en sminkevekse ville passe også til henne. En litt mer kreativ variant denne gang.

Oppskrift: Egen
Stoff: Jeg tror alle stoffene er fra stoff og stil, men er ikke helt sikker. Det blomstrete soffet kan være fra textart. Uansett så er det et av de stoffene som har bodd i hyllen hos meg en lang stund og sannsynligvis ikke så lett å få tak i nå lengre uansett.
Tilbehør: Blondeglidelås fra en liten butikk jeg fant på etsy og som jeg ikke husker navnet på lengre. Skråbånd fra stoff og sil.
Konklusjon: Denne ble litt mer kreativ og det liker jeg. Jeg hadde desverre tenkt litt lite igjennom rekkefølge på syingen og hvordan jeg skulle gjøre når jeg sydde på skråbåndet, det synes jeg var synd for det trakk ned resultatet en del.

8. januar 2016

Lilla sminkeveske


En kjekk tennåringsjente fikk en lilla sminkeveske av oss til jul (andre vi kjenner stod for litt innhold til sminkevesken, så da håper jeg det kunne bli en passende gave til en jente i ungdomskolealder). Denne synes jeg selv at ble pen, men kanskje litt lite kreativ i mine øyne. Tenker at den likevel er praktisk i størrelse og fasong. Jeg har tilsvarende fasong selv  som sminkeveske og synes den er veldig praktisk om en ikke er blant dem som trenger å dra med seg et helt sminkestudio for å føle seg vel. Dette er også en av de hjemmesydde gavene som jeg brukte mest tid på denne julen, dette på grunn av at jeg valgte å sy veldig mye av den for hånd for at det skulle bli finest mulig.

Oppskrift: Finnes diverse oppskrifter på hvordan slike toalettvesker sys når en søker f.eks. på pinterest. Jeg brukte bare en tallerken til å tegne fasongen og tok det ellers litt på følelsen hvordan jeg ville ha den.
Stoff: Lilla babyfløyel, blomstrete fast vevd bomullstoff  og en remse med blonde utpå samt et lilla bomullstoff som for på innsiden er alt i fra stoff og stil.
Tilbehør: Sort glidelås og sort "silke" skråbånd også fra stoff og sil.
Konklusjon: Fin, men kanskje litt kjedelig sminkeveske som jeg håper at likevel kan være praktisk og god i bruk

4. januar 2016

Frostskjørt + singlet = frostkjole

Det var denne sjønne jenta vår som var med inn i stoffbutikken i Grimstad i sommer og som var årsaken til at vi kom ut igjen fra butikken med to stoffstykker i posen, begge med frost motiv på.  Hun synes nå at jeg har vært litt treig med å sy noe til henne i disse stoffene og det er jeg veldig enig med henne i. Og til slutt så ble det så nær jul før jeg endelig ble ferdig med skjørt og singlet, så da ble det innpakkningspapir rundt og gave under treet av det. Det synes hun var gøy! Hun var veldig fornøyd med resultatet og klærne har vært på flere ganger i de to ukene som har gått siden julaften. Det ble så bra som jeg hadde tenkt å kombinere et skjørt og en singlett i stede for å bare sy en kjole. Bruksmuligheten ble mer enn dobbelt så mange også ble det selvfølgelig et pannebånd til.



Oppskrift: Skjørt og singlett er sydd etter noen litt bearbeida Ottobre mønstre (ikke helt kontroll på hvilke nummer nå).
Stoff: Frost stoff fra en liten stoff butikk i Grimstad. Ribb fra s&s.
Konklusjon: Jeg ville helst sy dette som to deler fordi jeg synes stoffet var så rotete at jeg følte det kunne bli litt mye av det gode med en hel kjole i bare dette stoffet. Det har jeg ikke treget på. Hun har allerede brukt de både hver for seg og sammen og slik tror jeg de kommer til å fortsette å bli brukt. Singletten er litt vid i armhullene, så de kan jeg sy litt mindre neste gang, men det er ikke så ille at jeg forsøker å gjøre noe med denne singletten, det skaper bare en god mulighet til å ha en tynn genser under de gangene hun vil ha det.

2. januar 2016

Sølv og dongrskjørt + frost pannebånd

Synne fikk også skjørt og pannebånd til jul. På skjørtet fikk jeg anledning til å bruke rynkefoten som jeg har til coverlocken min og det var litt gøy. Det blomstrete dongristoffet synes jeg er så kult og håper å få laget et dongriskjørt til meg selv også i dette en gang.

Oppskrift: selvkomponert
Stoff: Sølv jersey fra s&s. Blomstret dongri fra textart (tror jeg). Blått stoff fra hylla. Froststoffet til pannebåndet er kjøpt på Olivias.
Tilbehør: sølvstrikk i livet fra s&s og sølv skråbånd fra s&s.
Konklusjon: Jeg ble fornøyd med skjørtet og håper at 9 åringen også synes det var litt kult. Jeg la med et frost pannebånd som jeg var nokså sikker på at kom til å falle i smak i det minste


1. januar 2016

Bukse og lue for en ordentlig jobbemann

Vi er faddere for en tøff lite gårdsgutt og til jul fikk han bukse og lue som kunne passe for en ordentlig "jobbemann" (de mennene som kjører gravemaskin o.l.).
Bukse
Oppskrift: på buksa har jeg brukt et mønster fra Ottobre 4/2011 og i tillegg latt meg inspirere av en annen bukse jeg hadde sett som hadde en slik skrå skjæring.
Stoff: Svart og turkis ribb og svart chenille fra S&S. Det turkise chenille stoffet med maskinene på er jeg usikker på hvor jeg har kjøpt, det har ligget på hyllen i mange år og ventet på å bli til noe fint til en tøff liten gutt.
Knoklusjon: Jeg synes buksa ble tøff, den skrå skjæringen gjorde seg bra og denne typen lommer ble også litt stilig. Selv om disse lommene var nokså vanskelig å få helt fine. Jeg har ikke sett buksa på gutten, så jeg vet ikke hvordan den ble for ham, men jeg fikk jenta mi til å prøve den på og på henne såg den i hvertfall bra ut.
Lue
Oppskrift: Ottobre 4/2014, bare at jeg har la mønsteret dobbelt slik at luen er dobbel i stede for å få en sydd kant nederst.
Stoff: Turkis ribb fra s&s og en liten traktorgraver fra stoffet som jeg brukte i buksa har jeg sydd på.
Konklusjon: Luen ble grei, ble litt hvitt rundt kanten på traktorgraveren og det likte jeg ikke, men, men. Oppskriften på luen har jeg brukt flere ganger og noen ganger synes jeg den blir for lite skrå på toppen, men på denne tror jeg det ble greit.