Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

25. april 2010

Smykker etter smykkekurs våren 2010

Gikk i vår på et sølvsmykkekurs i regi av Sandnes husflidslag. Lærte forskjellige teknikker som er kjent fra gammelt av for å lage forskjellige lenker. Alle er laget med små ringer i sølv, størrelsesforholdet på ringene er viktig i forhold til hvilke teknikk en bruker for at ringene skal legge seg finest mulig, det vil si tykkelsen på sølvtråden som er brukt for å lage ringene og diameteren på ringene.
Dette armbåndet er laget i rundt brynjemønster med en brokadelås som avsluttning.Kongelenke med ringer som deler partiene og gjør inntrykket av lenken mindre kompakt. Har laget armbånd, fotlenke og ring og brukt en delfinlås til avsluttning.
 Armbånd i rent kongemønster med hundelås..Vridd fotlenke med hjertelås.
Armbånd i rose mønster.
Denne teknikken husker jeg ikke hva ble kalt, men jeg har laget armbånd og anheng der jeg har brukt både blanke og oksiderte ringer for å få et mer spennende mønster. Det gav en fin effekt som desverre ikke kom så tydelig frem på foto

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar