Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

18. februar 2011

Pulsvarmere, lue og hals.


Dette var julepresang til en venninne. Jeg er blitt lovet et live-bilde og har derfor ventet med å blogge det, men nå er det begynt å bli så lenge siden jul at det nesten er flaut. Så nå fant jeg ut at jeg blogger om det så får eventuelt live bilde komme etterhvert. Nå når jeg sitter å blogger om det finner jeg ut at jeg er utrolig dårlig til å skrive ned hvordan jeg gjør når jeg ikke følger en oppskrift slik at jeg kan gjenta en annen gang, eller viss noen er interessert i å kopiere får mulighet til det, men jeg får skrive ned det jeg husker så blir det som det blir.
Luen ble jeg ganske så fornøyd med, god fasong og godt og mykt garn. Hadde fått oppskrift på hvordan den skulle strikkes med et annet mye tykkere garn så jeg endret og fikset slik at det skulle passe med det garnet jeg ville strikke med. Jeg liker jo veldig godt denne farge kombinasjonen og jeg laget en til slik lue i gave, samtidig som jeg også laget en lik denne til meg selv. Desverre har jeg oppdaget ved bruk at garnet jeg har brukt til den nedre kanten her, som jeg syntes føltes så godt å mykt og snilt ut når jeg tok i nøstet, viser seg å klø litt i pannen. Jeg beklager så mye til alle mottakere og vil bare si at det går å rett å slett klippe vekk denne kanten og jeg kan bytte den ut til et annet garn slik at den blir mer brukende. Jeg har selv kommet frem til at jeg vil bytte den ut med ull-angora garn som jeg har, men foreløpig er det ikke blitt gjort og den er ikke værre enn at jeg bruker den likevel, men det var absolutt ikke planen at den skulle klø! Jeg strikket også en lik lue i rødt med svart nedre kant, den ble også fin synes jeg, kanskje litt hardt med den svarte kanten inn mot ansiktet(heklet bare fastmasker ikke picoter), men veldig kul farge kombinasjon etter min mening, glemte desverre å ta bilde av den luen.
Garn: Sandnes garn alpakka til luen og Sandnes garn silk mohair til den nedre kanten (anbefales ikke) 
Pinne: 5 og 7
Heklenål: 3
Oppskrift som under:
Luen er strikket slik: Legg opp 66 masker med dobbel tråd Sandnes garn alpakka på pinne 5 og strikk vrangbord 2 r og 2 vr i 10 cm.
Skift til pinne 7 og øk med 9 masker jevnt på runden. Fortsett å strikke 2 r og 2 vr til arbeidet måler 25 cm. Spiralmønsteret får du ved at du har oddetall masker og mønsteret derfor forflytter seg ett hakk for hver runde.
Avslutt luen ved å felle slik:
1. omg -  strikk 2 m r og 2 vr sammen til 1 vr.
2. og 3 omg. - strikker du 2 r 1 vr
4. omg - strikk 2 r masker sammen til 1 r, 1 vr.
5. og 6. omg. strikker du 1 r, 1 vr.
7. omg - strikker du 1 r 2 masker sammen til 1 r.
8. omg - bare rett
9. omg - strikk 2 masker sammen til 1 rett hele runden rundt.
10. omg - som 9. omg.
Tre tråden gjennom maskene, stram og fest tråden.
Nedre borden er heklet en runde fastmasker og en runde med picoter (*1 fm i m, 3 lm, 1fm i første lm, hopp over en m* og gjenta fra *-* i neste m runden rundt.)

Garn:  Sandnes garn minialpakka og Sandnes garn silk mohair.
Pinne: Ikke helt sikker 2,5 eller 3.
Heklenål: 3
Oppskrift:
Halsen husker jeg desverre ikke i det hele tatt antall masker og økninger på hvordan den er strikket.
Den er strikket ovenifra og ned, den er strikket frem og tilbake og kan kneppes opp og igjen viss du ikke vil trekke den over hodet. Og åpenlyst er det vel at den er strikket i 2 r og 2 vr de første  ca 10 cm, videre gikk jeg over til å strikke rillestrikk og øke ved de samme punktene ved jevne mellomrom. Husker ikke hvor ofte, men tror det var 8 masker hver "runde". Heklet til slutt en kant der jeg skulle sy knappene fast, synes ofte det er finest om de sitter på litt fastere på felt enn det blir når det er strikket.
Skiftet garn og heklet en runde fastmasker rundt hele, heklet picoter langs nedre kanten og heklet to ekstra ganger med fastmaker langt kantene som skulle møtes og knappes, siste gangen heklet jeg luftmaskeløkker til "knapphull".
Garn:  Sandnes garn minialpakka og Sandnes garn silk mohair.
Pinne: Ikke helt sikker 2,5 eller 3.
Heklenål: 3
Tilbehør: Små lys rosa perler
Oppskrift:
I utgangspunktet er denne veldig enkel og jeg har fått den muntlig fra min mor, så det er hun som skal ta på seg æren for den (kan være jeg har gjort noe anderledes enn det hun sa, men her er slik jeg gjorde).
Start med å tre på så mange perler som du trenger for å få mønstreret ditt ferdig viss du vil ha perlemønster. For å få perlene på den tykke tråden må du i første omgang ha stort nok hull i perlene, neste omgang er det lettest å tre på perlene ved å ta en dobbel sytråd som du har en tynn nål på og som du har knyttet sammen slik at det blir en runding. I enden av "rundingen" med sytråd legger du over den tråden du skal strikke med slik at den også legges dobbel. Tre perlene via nålen og sytråden over på den tykke tråden. (usikker på om det var forståelig, men hvet ikke hvordan jeg skal forklare det bedre). Perlene tas frem og strikkes etterhvert mens du strikker når det passer inn i  det mønsteret du velger.
Legg opp 33 masker og strikk rillestrikk. Øvre kant lages slik: Hver gang du strikker fra den øvre kanten gjør du slik ^*Strikk 5 masker og lag et kast strikk videre frem og tilbake* dette gjøres 5 ganger den 6. gangen starter du med å felle 5 masker i stede for å gjøre *-*^. Gjenta fra ^-^ til du har passe lengde til å kunne har dem rundt håndleddene. Fell og sy sammen oppleggskanten med fellingskanten.
Hekle med dobbel tråd en runde fastmasker langs øvre kanten og en runde fastmasker og en runde picoter langs nedre kanten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar