Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

27. februar 2015

Karnevaltid - Prinsesse Elsa-kjole

I vårt hjem som i så mange andre med jenter mellom 3 og 14 år så er det Frost som er det største av alt for tiden, det blir hørt "frostmusikk", det blir pratet om frost, ledd av Olaf, og sett opp til prinsessene Anna og Elsa. Det er frost farge, Elsa flette og ikke minst Elsa-KJOLE!


Det som er gledelig i det hele her er at sangene faktisk fortsatt er nokså fine :) (Det vil nok gå over, men foreløpig går det bra). Og for mor her i huset som synes at blå faktisk er den fineste fargen så er det ekstra gøy at det går an å kle opp jenta i noe blått og ikke rosa. Dette mest akseptert fordi det er frost-farge :) Helt i orden for meg.


I går var det karneval i barnehagen og jeg regnet med at frøkna ville være en prinsesse, hun har forsøkt seg litt på å ønske seg Elsa-kjole fra lekebutikken både når reklamen har komt i posten og når vi har vært i butikken, men har ikke maset mye da jeg har vært ganske tydelig på at jeg synes 399,- kr. for en karneval kjole er for dyrt å bare kjøpe sånn midt i året. Det skal sis at når jeg syr selv, så ser jeg veldig lite på prisen, jeg kjøper alt for mye stoff og stasj, bare sånn i tilfelle, og totalprisen i kassen blir mye høyere enn om jeg bare hadde kjøpt kjolen i lekebutikken. Men det er jo noe annet.... Jeg trøster meg med at jeg har mye igjen av både stoff og stasj, som sikkert kan brukes til noe gøy på et senere tidspunkt og dette gjør jo at selve kjolen ikke nødvendigvis kan ha blitt så dyr viss jeg skulle finne på å regne på det.


Jeg hadde ikke nevnt noe for jenta om mine planer om å sy kjole så det var en veldig overrasket og fornøyd jente som fikk prøve kjolen på og være med på de siste tilpassningene kvelden før karnevalet. Stolt mor og stolt jente var glad over resultatet.

Oppskrift/mønster: Denne kjolen er nokså frihåndsydd, det har jeg ikke gjort før, men det var veldig gøy! Jeg laget meg en liten arbeidstegning og klipte og sydde etterhvert. Jeg hadde tatt målene av Ylva før jeg begynte slik at jeg hadde noe å gå etter og jeg hadde en av hennes kjoler som jeg kunne se etter i forhold til plassering av skulderstropper og lengde på ryggen. Jeg er spesielt fornøyd med at jeg synes noen av valgene jeg har gjort underveis var både lure og gjør at kjolen lettere kan brukes mer og over lengre tid forhåpentligvis. Og så er det jo klart at dette er en karneval kjole så det var lov å ta noen snarveier her og der.

Jeg startet med å sy ett løst skjørt til å ha under i nervøs fløyel. Jeg hadde først tenkt at dette også skulle henge fast i kjolen, men kom så på bedre tanker i forhold til at dette faktisk kan brukes i flere anledninger viss det er ønskelig. Og viss hun blir lei av å gå rundt med hele kjolen på så kan hun ta av selve kjolen og fortsatt føle seg litt som Elsa med frost-farget skjørt. Jeg laget fallen nokså bred slik at det er mulig å legge det ned etter en stund når hun vokser i beina og forlenge varigheten. Dette tenkte jeg også på på selve kjolen.

Kappen er festet med knapper oppe underarmene og bak på ryggen slik at den er mulig å ta av når en blir lei av en slik lang kappe hengende rundt seg. Jeg har sett andre som har sydd fin kant rundt kappen, noe som ville satt en prikk over i-en, men det ble rett og slett ikke prioritert i dette tilfellet.

Selve kjolen har jeg sydd med et innfelt strikkfelt i ryggen, noe som gjør at jeg har unngått å måtte sy i glidelås eller knapper. Samtidig tenker jeg at dette også forlenger varigheten på kjolen slik at den ikke så lett blir for liten rundt liv/bryst. Det vil også gjøre den mer behagelig og tøyelig når hun har den på.

Stoff: Alle stoff som er brukt er kjøpt på stoff og stil og hun jeg kjøpte dem av trenkte ikke lang tid på å finne ut hva jeg skulle hjem å sy når hun så stabelen med stoffer. :)

Tilbehør: Jeg har på den øverste kanten brukt et sølvfarget skråbånd. Båndet i livet er et pyntebånd i sølv som jeg sydde på for hånd helt til slutt, mens stroppene på kjolen er sydd av sølvfarget jersey alt dette også fra stoff og stil. Stoffet i kappen brukte jeg over det lyseblå silkestoffet for å få en diamant effekt også her og om jeg får si det selv så ble det veldig vellykket.

Konklusjon: Veldig gøy å glede en liten jente så mye med noe en har laget selv.


1 kommentar:

  1. Så lekker kjole! Godt jobbet :)
    JEg kjenner noen jenter som hadde elsket den kjolen :D

    SvarSlett