Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

3. april 2011

Ja! vi venter på sommeren! Med solbukse og solhatt.

Nå er jeg virkelig kommet i "snart er det sommer" modus. Og det viser igjen i hva jeg syr. I dag var det nesten som sommeren lurte rundt hjørnet, men så plutselig viste det seg at det bare var april og ti minutter etter føltes det som om der var høst...... Men snart.... ganske snart..... er det kanskje tid for å ta på kortbuksene.
Her er en snerten solbukse med strikk som den heter så fint i boken mønsteret er hentet fra, med en snasen solhatt til. Buksen er hovedsaklig sydd på mor/barn-kurset på husfliden og her lærte jeg ett og annet nytt :) Bl.a. var det første gang jeg sydde noe med elastisk undertråd, det gikk jo lekende lett. Det fungerte fint å spole over strikken til spolen på vanlig vis på sy-maskinen. Og så lærte jeg å sy fransk søm, noe som ble veldig fint og var lett og praktisk i et så tynt stoff som dette.
Oppskrift: Buksen er sydd etter mønster fra boken "Sikk sakk" av M. B. Langhelle. Den er bare i mønster størrelse til 2, 4 og 6 år, men med litt enkle tilpassninger ble den grei til ca. 1 år og.
Stoff: Stoffet er kjøpt på Textart
Endringer til neste gang: Ville satt knyttebåndene litt nærmere hverandre, i hvertfall på ryggen.

Oppskrift: Mønsteret til solhatten er også hentet fra M. B. Langhelle sin bok "sikk sakk". Der var mønsteret til 2-3 år så jeg forsøkte meg først på å sy en uten å legge til sømmonn. Tenkte det kanskje ville være passe til en jente på 1 år, med ikke veldig stort hode.... men der tok jeg feil. Så første eksemplaret jeg sydde av denne hatten ble i størrelse nyfødt. Det kan være en fin barselgave i sommer, viss bare noen har tenkt å få en jente i sommer da :-) Etterpå sydde jeg en hatt etter mønsteret (altså størrelse 2-3 år), men jeg sydde den med stoff på innsiden av hele hatten (ikke bare på bremmen, slik det stod i mønsteret). Denne passet perfekt, så jeg ville vært skeptisk til å sy denne til en 3 åring, stor mulighet for at den da blir for liten.
Jeg festet også snorer både på innside og utside, slik at hatten kan brukes begge veier, både som blomstret og som rød. Snorene på utsiden blir knyttet som pynt oppå bremmen på hatten. Jeg fikk desverre ikke tatt bilde av hatten med den røde siden ut, av en eller annen grunn var det ikke så gøy å ha på hatt inne.
Stoff: Blomstret stoff fra Textart, rødt stoff fra stoff og stil.

5 kommentarer:

 1. åh, nå lengter jeg etter sommer!

  Utrolig herlig bukse og solhatt, buksa sitter jo som støpt! Det er så utrolig søtt med sånn elastisk sydd liv på kjoler og bukser på småjenter. Det høres så enkelt ut å sy med elastisk tråd i undertråden, men ryktene sier at mange baller det til, så jeg har rett og slett ikke tort å prøve selv! Har du noen hete tips?

  Multiponchoen under var forresten artig, og så fantastiske bilder av et plagg i ulik bruk! Haha!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Så nydelig sett! Ja, det å justere hatte-oppskrifter er ikke lett. Har rotet mye... Med 1 cm pluss og minus så hopper man mange år i størrelse.

  SvarSlett
 3. Nydelig sett!!
  Ja hatter er ikke lett, men gøy!!

  SvarSlett
 4. Fantastisk søt bukse! Helt utrolig nydelig!!! Hadde man bare kunnet sy...

  SvarSlett
 5. Kjempesøtt sett!!! Både bukse og hatt ble veldig fine, og jeg likte stoffet kjempegodt.

  SvarSlett