Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

15. april 2016

Bomberjakke i mørkeblå og blonder


I går og førigår sydde jeg meg denne bomberjakken og jeg ble skikkelig godt fornøyd. Det startet med at jeg var på biblioteket sammen med barna mine. Etter de hadde funnet en mengde kjekke barnebøker å låne så kikket vi oss litt rundt og da oppdaget jeg at de foruten bøker også hadde en del blader til utlån. Det ene bladet var "Alt om håndarbeid" og jeg kikket gjennom en del nummer av bladet og valgte ut to av dem som det var en del fint i. Når jeg kom hjem startet jeg å tegne av de mønsterne jeg ønsket å sy og et av mønsterne av på denne tøffe jakken. Jeg måtte en tur til Stoff å stil for å kjøpe stoff jeg ville sy av og når det var gjort var det bare å finne en dag det passet å starte å sy. Det som var gøy var at jeg så for meg at det skulle være nokså avansert å sy denne jakken og ta lang tid, men når jeg kom i gang så gikk det nokså fort framover. Jeg fikk sydd nesten alt på en dag og resten var litt som jeg valgte å sy for hånd og det fikk jeg ta dagen etterpå.
På det nederste bildet har jeg snudd jakken med innsiden ut.

Oppskrift: Fra bladet Alt om håndarbeid nr. 5/2015 mod. 111
Stoff: Mørk blå blonde, turkis krep bomull stoff, mørk blå vattert quiltet jersey til fòr i tillegg til ensfarget mørk blå jersey til ribb.
Tilbehør: Mørk blå 55 cm lang glidelås midt foran og to 15 cm. lange mørkeblå glidelåser til lommene.
Endringer: Jeg sydde jakken i størrelse 38 men jeg forlenget bolen med 4 cm. og armene med 1 cm. og det er jeg veldig glad for at jeg gjorde, ellers er jeg sikker på at jeg ville synes den var alt for kort. Den nedre ribben målte jeg bare til i forhold til jakken i stede for å bruke mønsteret til å tegne av. Jeg sydde fòr i hele jakken i stede for bare belegg, og sydde fòret slik at jakken kan vrenges og brukes også på vrangen, på det viset er det nesten som å få to jakker i en.
Konklusjon: Jeg er foreløpig veldig fornøyd, og synes den ble fin med kombinasjonen av blå blonde over det turkiset. Når jeg startet å sy så synes jeg at stoffene kjentes nokså tunge ut og var redd for at den skulle være veldig tung slik at den ikke stod fint, bare ville henge som en sekk når jeg hadde den på meg. Men jeg synes ikke det ble noe problem. Hadde jeg sydd en til tror jeg at jeg ville sydd arm ribbene og den nedre ribben litt strammere enn her, og lommene ville jeg laget litt større, for de synes jeg ble i minste laget.

1 kommentar: