Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

6. april 2011

Sommerklær i gråvær

I går var vi i kjempe koselig bursdag til to av Ylva sine søskenbarn. Jeg er litt stolt av at bursdagspresangene var hjemmelagede, og ekstra fornøyd med at det virket som at jentene likte presangene.
Den yngste av jentene er en herlig livlig jente som ikke sitter så mye stille. Jeg tenkte en sommerbukse kunne passe bra. Moren var veldig fornøyd med en annen farge enn rosa (som er jentas favorittfarge), og det virket som den ble godkjent av jenta også som ville bytte fra kjole til denne i løpet av kvelden og sprang rundt i denne resten av kvelden. :0)


Beklager at bildene ikke ble de beste, jeg synes egentlig at livebilder viser best hvordan klærne ser ut, men det får vi se om jeg kan få presentere etterhvert.

Mønster: Mønsteret er fra boken "sikk sakk" av M. B. Langhelle, det er det samme mønsteret som jeg har brukt på solbuksen til Ylva i innlegget under. Denne buksen er sydd med lange bein i stede for knebukse og jeg her lagt inn de anbefalte ekstra cm i vidden for at den skulle bli litt mer posete.
Jeg har sydd den etter mønsteret i str. 6 år, for i invitasjonen stod det at hun skulle bli 5 år og jeg visste at hun er litt lang i forhold til alderen. Det fine var at moren til jenta synes at tiden hadde gått så fort at hun plutselig var kommet et år for langt. Så jenta ble ikke mer enn 4 år (og det som var enda finere var at det var ingen andre som hadde reagert heller :-) ). Men buksa passet helt flott likevel og så riktig så deilig ut å springe rundt i.
Stoff: Det utrolig sjønne stoffet er kjøpt på Textart.


Den andre jenta er en flott jente som ble hele 9 år gammel, og for så store jenter passer det godt å få seg en ny sommerkjole før sommeren har kommet på riktig.
Mønster: Denne kjolen er sydd etter det vi får kalle mitt eget "mønster".
Det vil si jeg klippet to like store stoffstykker på 70 x 80 cm. Den korte siden opp (jeg begynte med et annet stoff, men tullet det til og byttet om slik at jeg hadde den lengste siden opp, det ble litt feil på fasongen, så den er på vei til å få et annet liv enn det som var den opprinnelige planen, bare vent og se). Jeg klippet en skrå skjæring til armhullene. Sømmene med elastisk undertråd er sydd på det øvre feltet, skråbånd langs armhullene som fortsetter opp som knyttebånd over skuldrene. (nesten flaut å si hvor enkelt det var).
Stoff: Stoffet er kjøpt på stoff og stil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar