Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

3. august 2013

Sommerglede! Gleden over å bli ferdig med et strikkeprosjekt i solen på hytteterassen.

IMG_2531bIMG_2532

Jeg er av den kategorien folk som liker best å starte prosjekter og er ikke alltid like flink til å avslutte. Jeg har mangen ufoer (u-ferdige objekter) liggende. Noen er det store planer om å bli ferdig med, andre har jeg en tvil om noen gang kommer til å bli ferdig med fordi jeg har komt så langt at jeg egentlig har innsett at det ikke blir så bra som planen var, men når det er lagt inn så mye arbeid i det som det jo tross alt er gjort så kan det jo ikke bare kastes eller rekkes opp igjen. Kanskje det kan fikses litt på for at det skal bli mer som jeg hadde planlagt, men det er jo tross alt litt tiltak så da ligger det der og venter mens andre proskjekter får høyere prioritet. For noen høres dette sikkert helt umulig ut, heldigvis (kanskje) så vet jeg at en del også kan lese dette og kjenne seg veldig godt igjen. Men til tross for at jeg er veldig glad i å begynne på noe nytt så kan jeg også bli skikkelig glad når jeg til slutt blir ferdig med noe av det som har ligget en stund å ventet på å blir tatt fatt på igjen.

Denne genseren her tror jeg jeg begynte på for et år siden (eller kanskje enda lengre). Jeg hadde funnet en oppskrift som jeg syntes så fin ut og hadde et garn som jeg lurte på om kunne fungere til det (ikke det som var anbefalt i oppskriften). Jeg strikket i vei på bolen og det så både ut til å bli fint og fungere bra med garnet jeg hadde tatt i bruk. Problemet var at jeg bare hadde 4 nøster av dette garnet og det rakk til bolen, men ikke til armene. Jeg tenkte i utgangspunktet at det gjorde ikke så veldig mye, jeg fikk kjøpe noen nøster til for å strikke armene, om jeg ikke fikk helt samme innfargingen gjorde ikke det så mye siden det ble så klart skille på armene og bolen. Jeg har brukt et drops garn og det pleier jeg å kjøpe fra strikkenett.no, men så tok det jo da en god stund før jeg fikk sendt inn en bestilling. Når garnet til slutt kom så var det faktisk veldig likt i fargen så det gikk veldig bra. Armene ble strikket ferdig og montert på ferien nå i sommer. Og som overskriften sier er det jo bare glede å bli ferdig med noe når du kan sitte i solen på terassen og fullføre prosjektet. Og ekstra stor glede når du både blir fornøyd og litt overrasket fordi det ble helst ble bedre enn du hadd forventet. Jippi! Håper jeg får brukt denne genseren mangen ganger nå på sensommeren og høsten.

Oppskrift: Gjestal strikkedesign No. 16 Tinde – tema nr. 16-10
Garn: Drops silke alpakka garn.
Pinne str.: 4
Endringer: Var egentlig anbefalt å strikke med Gjestal sitt Tinde garn som består av 50% peruviansk ull og 50%tencell og har en anbefalt pinnestørrelse 4-5. Jeg misstenker at jeg justerte litt i forhold til maskeantall på bolen, men det husker jeg ikke lengre og gidder rett å slett ikke å telle på det nå :) Send et spørsmål viss du lurer så skal jeg heller telle og sammenligne da :) Ellers liker jeg ofte å ha vrangbord neders på armer og bol så det laget jeg selv om det ikke var i oppskriften. Og det forundrer meg ikke om jeg har strikket litt lengre armer enn i oppskriften, ser slik ut på bildet, jeg liker godt å ha litt lengde på armene så det gjør meg ingen ting at de ble litt lange selv omd et nok ikke var nødvendig.

 IMG_0286

2 kommentarer:

  1. Denne var bare helt nydelig!!!
    Og du passet den utrolig godt! :-D

    SvarSlett
  2. Det var godt du tok deg bryet med å gjøre denne ferdig, for genseren var veldig fin og sitter flott på deg!
    Enkel og flott effekt med det mønsteret på ermene.

    SvarSlett