Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

30. oktober 2010

Kjolesett til navnefesten.

Mormoren strikket en så fin kjole at vi tenkte den ville bli perfekt til å bruke på navnefesten. Kjolen er strikket i hvitt babyullgarn "Lanett" fra Sandnes garn, jeg er ikke helt sikker på hvor oppskriften var fra så det får jeg utfordre henne til å leggen inn i kommentarene. Kjolen er pyntet med små søte rød/rosa blomster som hun har kjøpt hos en broderidame på Gandal.
Når den store dagen nærmet seg fant jeg ut at litlå måtte jo ha sokker og lue som stod i stil til kjolen. Så da var det bare å sette i gang å strikke (som om det ikke var andre ting som også måtte gjøres sånn helt på tampen). Men sokker og lue ble det, og mormoren klarte å skaffe flere små blomster, slik at også disse tingene fikk samme pynt som på kjolen. Damen på Gandal hadde ikke nok av de samme blomstene som var på kjolen, men hun hadde materiale slik at de lagde noen blomster til,  hun og mormoren til gullet i samarbeid, snakk om service! (Det geniale er at disse rødrosa bolmstene passer like bra til røde som til rosa klær slik at lue og sokker er blitt brukt mye i ettertid). Jeg fikk garn fra mormoren slik at det skulle bli samme farge nyanse som det var på kjolen. Og jeg fikk låne mønsteret til kjolen for å få til mønsteret på luen.
Sokkene er strikket etter et sokkemønster i "myk start" boken (av May B. Langhelle) side 39 og 40. Jeg strikket øvre delen på dem lavere enn det står i oppskriften og heklet en piket kant øverst på dem. Sokkene ble strikket enda litt mindre enn det oppskriften tilsa (jeg startet med å strikke et par etter oppskriften, men disse ble litt store så da jeg strikket jeg et mindre par også, bare siden jeg hadde så god tid liksom :-) ).
Luen strikket jeg med utgangspunkt i mønsteret på hentesett som er i nøstebarn boken, men jeg strikket enda en størrelse større enn det er oppskrift på her (de luene det er oppskrift på er veldig små). Jeg tok samme differansen som var i økningene på de to størrelsene som fantes i oppskriften og laget en størrelse større. Og når det i oppskriften stod at jeg skulle strikke perlestrikk strikket jeg perlestrikk langs sidene og mønsteret fra kjolen på toppen. I forhold til mønsteret hadde jeg litt vanskeligheter i starten for det viste seg at mønsteret på kjolen var strikket på hver omgang fordi kjolen var strikket rundt og rundt, mens jeg på luen strikket frem og tilbake. Etter litt prøving og ikke minst feiling, der jeg funderte veldig på hvordan maskene skulle strikkes fra vrangsiden for at mønsteret skulle bli riktig fra retten, fant jeg til slutt ut at jeg strikket vrangt på vrangen og mønster fra retten, da ble mønsteret litt større enn det var på kjolen, men det fikk bare være. Jeg hadde tross alt bare tre dager igjen til luen skulle brukes. Alt ble ferdig, men snorene i luen ble montert når vi satt i bilen på vei til sermonien. I siste liten med kald beregning :0)   
Jeg synes resultatet ble veldig bra og det ble en flott pyntet jente som feiret dagen sin.

1 kommentar:

  1. Nydelig jente så alt blir fint på henne. Jeg tror mønsteret til kjolen kom fra Sparkjøp så da er det nok Gjestdal babygarn.
    Fra Mormor

    SvarSlett