Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

17. november 2010

Heklet tykt ullteppe

Dette teppet er det en god stund siden ble ferdig, men det tar ofte litt tid før jeg får lagt det inn på bloggen. Det var et teppe jeg startet på for leeeeenge siden. Jeg hadde noen nøster med lys lilla og mørk blå baby ull fra Gjestal. Så jeg startet å hekle på teppe og tenkte at det var enkelt og greit og det var jo ikke noe jeg behøvde mønster på. Jeg heklet med dobbel tråd og heklenål størrelse fem eller... seks... (tror jeg). Det ene nøstet etter det andre tok slutt og teppet ble tyngre og tyngre.
Teppet ble flere ganger lagt til sides som et prosjekt under pause, for en ting er sikkert, det er ganske kjedelig å hekle sånne "enkle greie tepper", spesielt siden det virker til å gå så seint jo større ringene blir. Jeg brukte det litt som håndarbeid i bilen, for det var så enkelt at det kunne gjøres uten å måtte se på det hele tiden og dermed klarte jeg for det meste å unngå å bli bilsyk. Når jeg hadde brukt opp de nøstene jeg hadde fra Gjestal syntes jeg ikke det var stort nok enda så da måtte jeg på jakt etter nytt garn med en farge som kunne passe sammen med de jeg allerede hadde. Jeg endte opp med den mørke lilla fargen her fra Dale garn. Til slutt hadde jeg brukt opp de nøstene også og da fant jeg ut at nå får det være stort nok. Det er 1x1 meter stort og passet bra som teppe til å leke på når litlå fortsatt var så liten at hun ble liggende innenfor den meteren :) Det er et kraftig og tungt teppe, men vi skal nok finne flere bruksområder for det etterhvert som kan overta nå som det ikke lengre er stort nok som leketeppe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar