Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

31. oktober 2011

En liten rød elant.

IMG_1220

I helgen var mann og datter på “fedre og barn tur”, jeg var litt misunt på turen for det var en kjekk gjeng som reiste av gårde til en turistforeningshytte med både fottur og kanotur i vente. Men hu mor fikk seg ei helg hjemme alene og det er ikke å fornekte det heller. Ganske fantastisk med ei helg bare for seg selv mens en vet at mann og barn har det helt flott der de er.

Helgen ble brukt til en del håndarbeid. Julen ble begynt å forberede med litt tanker i forhold til julegaver, litt prosjekter ble begynt på og noe ble ferdiggjort eller i hvertfall nesten. En ting jeg fikk gjort i helgen som jeg har tenkt lenge at jeg skulle gjøre var å sy om en av mine gode ullgensere som det ikke lengre var brukbar fasong på, men som det er herlig kvalitet på. Her er resultatet fra det, en liten kjole til snuppen, den er sydd på frihånd uten å ha mønster og eneste feilen ble at den litle jenta til mor var enda litt mindre når hun ikke var hjemme enn det hun egentlig er blitt, dette så jeg når hun kom hjem igjen. Jeg trodde jeg hadde sydd kjolen litt romslig, men den er ikke større enn den bør være. Jeg fikk henne til å prøve den på, men fikk ikke noen særlig gode bilder ut av det, får se om jeg ikke kan legge ut noe bedre etterhvert.

Oppskrift: Klippet og sydd på frihånd trodde den skulle bli ca str 86 ble nok nærmere 74/80

Stoff: Kjolen er sydd ut av en av mine gamle gode ullgensere. Den er i en kvalitet med 70% ull 20% angora og 10 % nylon, fantastisk god, myk og varm, fin til å tre over ullundertøyet og gå i barnehagen :)

Tilbehør: En liten rød elefant fra stoff og stil (eller elant som Ylva sier).

Konklusjon: Den lille jenta mi er blitt større enn jeg tror :o)                                                           Rynkingen ytterst på armene har jeg sydd med elastisk undertråd, jeg følte ikke dette ble veldig holdbart, men får bare se hvor lenge det holder. Den lille elefanten har jeg bare strøket på og er usikker på om jeg burde ha sydd litt i den også, noen som hvet? har erfaring med stoff og stil sine strykemerker om de holder bra? Og sist men ikke minst, det å sy i strikketøy med coverlocken gikk helt flott, var ikke problem i det hele og virket til å bli ganske solid, men det vil jo tiden vise :)

IMG_1211   IMG_1215

2 kommentarer:

  1. Utrolig søt kjole, og perfekt gjennbruk av mors yndlingsplagg! Håper den passer en god stund allikevel, Husker at gutta mine plutselig bare vokste i lengden omtrent i den alderen, og i så fall er det jo håp om at kjolen etterhvert går over til tunikastatus, og kan få leve lenge i landet!

    Nydelig lita tull du har!

    SvarSlett
  2. Forresten! Strykemerker: Jeg syr alltid på et par småsting i tilleg til strykingen. Vaskemaskiner kan være ganske ubarmhjertige på sånn strykelim... Lykke til!

    SvarSlett