Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

22. april 2012

Retro stil over strikkeriet

 

IMG_1697IMG_1703

Jeg er nokså nylig blitt introdusert i “Egostrikking” termen og det er vel nettopp det jeg også har drevet med i det siste, det er blitt flere nye plagg til meg selv (det er til meg det som er på pinnene nå også :-)) og jeg liker det :-) Etter å ha gjort ferdig jakken i det forrige innlegget som tok betydelig lengre tid enn jeg hadde tenkt når jeg begynte, så hadde jeg lyst på å prøve meg på en jakke i motsatt ende av dryghetssakalaen. Og det stemte… Denne jakken tok ikke så mange ukene til tross for voksen størrelse, den er strikket med Sandnes Garn sitt Alfa garn og strikket på pinne 7, perfekt for hurtigstrikk :) Jeg kjente også presset litt på å få den nokså fort ferdig, for jeg håper jo at den vil bli mindre brukt i sommermånedene, så da ville det jo være kjekt å få den klar før vi hadde komt så langt ut på året.
Dette er faktisk første gang jeg strikker raglandsfelling, og det var jo utrolig enkelt og greit, så det gjør jeg gjerne igjen. Det er også første gang jeg strikker glattstrikk på rundpinne for så å klippe den opp og lage jakke av den, det var ganske skummelt! Jeg er ikke helt sikker på om jeg likte det veldig godt, jeg syntes det var veldig vanskelig å få stolpene jevne, men så er jo disse stolpene heklet og det er jo ofte vanskelig å få til uten at det bølger seg og blir rart.

Oppskrift: Sandnes garn sitt hefte “til fjells 1011, modell 10”.

image image
Den er strikket i størrelse medium, men jeg kunne nok fint hatt den i størrelse large dette til tross for at jeg normalt synes Sandnes garn sine oppskrifter pleier å være store i størrelsen og jeg har vært størrelse smal ved tidligere strikkerier jeg har vært borti. Blir litt irritert når størrelsene er så ujevne, men har hørt at de har tatt tak i dette og i oppskrifter som blir gitt du nå er mye jevnere i størrelsene både på voksen og barneklær. Det er jo godt å vite, men gamle oppskrifter må en fortsatt være obs på. Som sagt ble ikke denne større en den må være, den ble faktisk så pass liten at det ikke ville fungere å ha noen knapper eller hemper i den, men den brukes lett åpen slik som på bildet (i oppskriften skal den bare ha tre knapper øverst og ser da også ut til å skrå en del ut i de nederste slippene en stil jeg lett synes det ser ut som jeg er gravid i så da er det bedre å ha den helt åpen).

Garn: Sandnes garn sitt Alfa noe garn jeg hadde liggende en stor pakke av både natur farge og brunt etter spontan kjøp på fabrikkutsalget, fint å få brukt sånn som en har liggende.

Pinner: str.7

Konklusjon: Kjekt å få prøvd meg på ragland og på å klippe litt i strikketøyet. Kjekt å strikke på voksen genser der en lett kommer 10 cm. videre i løpet av en kveld til tross for mønster hele tiden. Kjekt å strikke mønster. Rett og slett kjekt strikketøy! Ikke helt perfekt resultat, kunne godt vært i det minste en halv størrelse større, men den er brukbar og blir brukt så det er i hvertfall bra. Jeg burde å forsøkt meg på litt damping og triksing på stolpene for å se om de kunne blitt jevnere, men det er sånnt jeg synes er så kjedelig så det er utsatt på ubestemt tid :-)

5 kommentarer:

 1. For en flott jakke du har laget :) Helt imponert eg :) Og den ser så deilig ut å ha på seg!

  SvarSlett
 2. WOW! Flott jakke! Kjempestilig i det tykke garnet. Og jeg heier på egostrikk, hvem fortjener vel mere enn du å gå rundt i dine egne flotte strikkerier? Og hvem vet vel bedre å sette pris på dem? Fortsett sånn! (o:

  Tusen takk for kommentar og tips på ullallergi på bloggen min. Foreløbig ser alpakkaen ut til å fungere fint på den lille gutten, så jeg fortsetter testingen med nye plagg. (o:

  SvarSlett
 3. Fin jakke!
  Og egostrikk høres så negativt ut - klart du selv skal få utbytte av strikkingen din, ikke bare de rundt deg.

  SvarSlett
 4. Jakken var jo bare råflott!! Og den kledde deg kjempegodt også :-D

  SvarSlett
 5. Mimre mimre... minner meg mye om det mamma laget når vi var mindre. Men jeg har et ønske om å lage noe slikt selv også.

  Ta turen innom bloggen vår og bli med på vårt store lotteri!! =)

  SvarSlett