Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

20. juni 2012

Barselgave til en liten gutt.

DSC_0187

En kollega av meg fikk en liten gutt rundt påsketider. Her er barselgaven. Denne modellen på luer finnes det mange varianter på, dette er en modell fra drops som faktisk er beregnet på det garnet jeg har strikket med. Alle jeg kjenner som har hatt gutte babyer sier at denne lue modellen er veldig god, bra passform og kjekt med en guttelue som er fin. Sokkene er strikket etter et Sandnes garn mønster, samme som sokkene her er strikket etter og de var mine favorittsokker til Ylva når hun var baby. Med strikkede snorer i så sitter de veldig godt og de kunne brukes lenge fordi de er veldig “strechi”. Synes ofte at når man strikker lue og sokker så blir sokkene små og luene blir nokså store, følte nok at det samme ble tilfellet her, men jeg håper at de etterhvert kan brukes sammen, som sagt var min erfaring at sokkene kunne brukes nokså lenge. Jeg har strikket i Drops sitt babyAlpakka silke garn, deilig og mykt garn som passer perfekt på babymyk hud. På grunn av silken gir garnet følelse av at det er helt ok å bruke på sommern også selv om det er ull (ikke de varmeste sommerdagene selvfølgelig, men de vanligste vestlandske sommerdagene med 14 grader og nordavinn burde funke perfekt).

Mønster: Lue mønsteret er fra drops garnstudio her, strikket i minste størrelsen, men ble likevel litt stor synes jeg alltid vanskelig å helt vite.
Sokkene er strikket etter et sandnes garn mønster fra heftet “Lanett baby 0914” Tema 6.

Garn: Drops sitt BabyAlpakka Silk.

Konklusjon: Jeg så sokkene i bruk bare få dager etter gaven var overlevert og mammaen kommenterte at de mot normalt faktisk satt på en stund på føttene før de ble sparket av. Så det er jo et godt tegn, satser på at det ikke bare var smisk ;0)

3 kommentarer:

  1. Veldig fin gave! Og garnet hørtes deilig ut.

    SvarSlett
  2. Så nydelig. Jeg lurer på om du vil dele oppskriften til selekjolen du har strikket med hjertebarn på, den var bare så skjønn. Jeg er blitt bonus bestemor og koser meg med å strikke til Hanna som ble født 15 mai. Hører gjerne fra deg.

    Med vennlig hilsen Hilde

    SvarSlett