Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

10. mai 2015

Svevende gode ballongskjørt

Dette skjørtet sydde jeg først som et skjørt til "nissejente kostyme" til juleoppvisning. Det ble brukt flere ganger som nissejente ved jul, både i barnehage, på turn og ellers. Men som dere ser fungerer det også bra som et sommerskjørt. 
Bildet over ble fjorårets blinkskudd. Det er tatt en av de vakre og varme sommerdagene da vi var på stranden her i Rogaland :)

 

Jeg likte så godt modellen at jeg ville sy et til. Det er jo også gøy å få brukt det avtegnede mønsteret mer enn en gang, jeg synes det å tegne av mønster er den kjedeligste delen av det å sy klær. 
Fordelen med skjørt er at de for det meste holder en god stund før de blir for små. Disse skjørtene tror jeg jeg sydde i str. 98 eller 104 og nå er ikke jenta mi den største i størrelsen, men hun kan fortsatt fint bruke begge disse skjørtene 1,5 år etter at de ble sydd. Det er jo ikke alle barneklær som kan brukes i mer enn 1,5 år.


Når jeg sydde dem syntes jeg de var litt dill å sy, nå har jeg sydd litt mer i det siste og det er ikke sikkert jeg hadde tenkt det samme nå lengre. De er i hvertfall sydd av to stoff, ett til fòr og ett hovedstoff, det er strikk i livet på begge stoffene og knapper som holder dem sammen oppe. En strikk er også sydd inn i overgangen mellom stoffene for å få dem til å rynke seg fint her. Det som var mest "dill" var de delen på skjørtet som er øverst og som skal sys sammen med en blondekant eller noe lignende mellom som pynt, før de igjen sys sammen med den nedre delen av skjørtet.

Mønsteret: er fra Ottobre 3/2012 design nr. 16

Stoff: Til det røde skjørtet brukte jeg rester fra jeg sydde denne kjolen til meg og noe rødt stoff jeg hadde liggende til fòr.
Det blomstrete skjørtet synes jeg er av et "drittøft" stoff som jeg har kjøpt på textart en gang for noen år siden og med fòr fra stoff og stil.
Tilbehør: Strikk til liv og nedre kant på skjørt i tillegg til trykknapper for å holde de to stoffene sammen i livet (jeg lurte litt på hvorfor disse delene ikke bare ble sydd sammen og hadde en strikk, jeg tror jek kom frem til at det var en fordel å kunne dele dem opp for å kunne stryke dem ordentlig og få den best mulig ballong effekten) og "pyntebånd" til oppe fremme på skjørtet. På det røde skjørtet brukte jeg her en form for blondebånd som jeg kjøpte på s&s og på det blomstrete skjørtet brukte jeg et sånt bølgete bånd som jeg vet har et spesielt navn som jeg ikke kommer på akkurat nå.Konklusjon: Fornøyd med tøffe skjørt som har lang brukstid og flere bruksområder. Brukeren er også fornøyd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar