Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

30. desember 2015

Nisseskjørt

Tidlig i desember uttalte frøken snuppelupp at hu ikke hadde noen nisseklær, det røde skjørtet hun hadde brukt til nisseskjørt var ikke nissete nok. Mor syntes selvfølgelig at det var ille at hun skulle ha det så "fælt" og ikke ha skjørt til å ha på seg når det skulle være nissefest i barnehagen, så jeg sydde et nytt nisseskjørt til henne. Dette falt heldigvis i smak. I hverdagens stress fikk jeg ikke tatt bilde av henne når hun hadde skjørtet på og var nisse, men jeg tok det bildet her av henne når hun nettopp hadde fått det nye skjørtet og bare måtte ha det på seg med en gang :)
Oppskrift: Snurreskjørt fra stoff og stil str. 110
Stoff: I livet har jeg brukt rød ribb fra s&s. Selve skjørtet er sydd i rød chenille fra s&s og den nedre kanten er noe hvitt teddystoff som også er kjøpt på s&s en gang i tiden.
Konklusjon: Skjørtet ble greit og falt i smak hos den bortskjemte frøken snuppelupp. Det var et ordentlig nisseskjørt og til tross for at hun bare har vært på en nissefest så har hun funnet flere anledninger der det passet perfekt å ta på seg et nisseskjørt. Jeg konkluderete med at omkretsen på den innerste ringen på snurreskjørtet ikke behøvde være så stor når stoffene som blir brukt er stretch i seg selv, det ble rett og slett litt vel mye rynker å klare få plass til rundt ribben. Jeg har nå også sett at chennille stoffet som jo loer en del og mister litt hår, ikke nødvendigvis er en perfekt match sammen med et super syntetisk hvitt teddystoff som trekker til seg alt som er i nærheten. For å si det slik så nærmer den hvite kanten seg rosa pga. rød lo fra skjørtet, men men.... rosa er jo også fint, eller.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar