Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

11. februar 2011

Og en til sånn :)

Jeg har jo laget denne kjolen i minste størrelse i gave til Alva. Syntes den ble så fin, så jeg måtte bare strikke en som ville passe til mitt lille kryp også. I fare for å gjenta meg selv så ble det de samme to fargene som jeg har strikket en del ting i før. Det er jo praktisk da når det passer i sammen, bare se så fint sokkene er til denne kjolen.
Jeg har jo egentlig ikke strikket så veldig mye og så lenge, så nye ting lærer man seg stadig. På denne kjolen som er strikket ovenfra og ned, lærte jeg meg hvordan jeg legger opp nye masker (som under armene her) på et litt mer skikkelig vis. Ved å strikke dem og så tre dem tilbake på pinnen liksom. Jeg lærte også at når jeg skulle strikke disse maskene neste gang var det lurt å strikke dem vridd for at dette feltet skulle bli finest.

Oppskrift: Fra "myk start" boken side 89. Størrelse 9-12 mnd også her strikket jeg kjole ved å bare forlenge vest oppskriften og øke med 4 masker 6 ganger i løpet av de nederste 12 cm på kjolen. Den har desverre litt lett for å ville rulle seg opp den nederste kanten. Det hjalp når jeg dampet og presset den litt, men etter litt bruk begynte den å rulle seg igjen.
Garn: Sandnes garn mini alpakka
Pinne: 2,5
Tilbehør: Diamantknapper fra Kreaktiv

3 kommentarer:

 1. Det var fin tips! har strikket flere plagg siste året hvor jeg har lagt opp nye masker og det blir lett litt löst og stygt, men nu..

  SvarSlett
 2. Åh, denne er altså så søt! Takk for påminnelse og tips igjen!

  Og takk Barbro, for det gode tvinnetipset! Beklager at jeg ikke husket det var deg, det hender det går litt rundt hos meg også, ikke bare med miksmasteren...

  Og gjett hva, når jeg bare får handla litt mer tekstilark, skal jeg sy flere, og kanskje noen havner i Epla-butikken min?

  Ha en fin dag! (o:

  SvarSlett
 3. Åå - utrolig fin kjole! :) Så flink du er!

  Hilsen Mari

  SvarSlett