Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

26. februar 2011

Stripet sparkebukse til Simon

Lille Simon kom til verden 29. januar 2011 og jeg har strikket en av mine favoritter til ham. Jeg strikket denne til Ylva når hun var 3 mnd. i rosa og lilla, skikkelige jentefarger. En liten tøff gutt måtte få ordentlige guttefarger, jeg synes blått og brunt er fint i sammen og synes også her at det passet bra i hop.

Denne buksen føltes en stund som et evighetsprosjekt jeg tror jeg begynte på den i oktober og ble ikke ferdig med den før jeg sydde i de siste to knappene i går (det har blitt strikket og sydd en del andre prosjekter underveis). Den er denne gangen strikket i mitt favoritt garn "mini alpakka". Jeg har lagt til noen økninger over baken slik at det skal være litt mer plass til en bleiebak. Det var i utgangspunktet ikke noe mer økning over baken enn det var fremme og siden buksen er stripet var det litt utfordring å gjøre økningene uten at det skulle se dumt ut. Gjorde tre økninger på tre forskjellige striper.

Oppskrift: Sparkebuksen er fra Sandnes garn sitt hefte "Lanett baby 0914 0-4 år." str. 0-3 mnd. Luen er strikket etter eget hode og oppskriften legger jeg ved under.
Garn: Sandnes garn sitt mini alpakka
Pinne: 2,5
Tilbehør: Kokosnøtt knapper fra textart.
Fornøyd med: Jeg synes fargene er fine i sammen og luen ble bra. Likte også knappene godt og syntes de passet bra på denne buksen.
Kunne vært anderledes: Jeg oppdaget når jeg skulle sy på lomme nummer to at jeg ikke var særlig fornøyd med dem, de var for små og hadde vært kulere om jeg hadde strikket dem motsatt i fargene slik at de kom tydeligere frem. Jeg forsøkte å ta av den første lommen som jeg allerede hadde festet, men jeg hadde festet tråene på den helt absurd nøye, så det var umulig å få den av igjen, av den grunn fikk det bare bli de lommene som allerede var strikket. Jeg tror også at jeg ville ha strikket enda litt mer ekstra bak i bleiebakene slik at den ville blitt enda litt større.
Oppskrift stripet lue str. 0-3 mnd:
Legg opp 90 masker på pinne 2,5 med mini alpakka.
Strikk 4 rett og 2 vrang. 10 omg. med blått  *skift farge og strikk 1 omg. rett. – Strikk videre 4 rett og 2 vrang 9 omg.*
Fortsett fra *-* til arbeidet måler 10 cm.

Fell slik:
1.    runde - strikk de to vrange maskene sammen til en. 
2.  runde - strikk uten å felle noen masker, med andre ord *4 rett, 1 vrarng*
3.    runde – strikk som runde 2
4.    runde – fell ved å strikke de to midterste av de rette maskene sammen til en slik *1 r, 2 m strikkes sammen til 1 r, 1r , 1 vr*
5.    runde – strikk uten å felle noen masker, med andre ord*3 rett, 1 vrang*
6.    runde som runde 5
7.    runde – strikk den vrange masken rett sammen med den første av de tre rette slik3 r* 2 m strikkes rett sammen, 2 r* strikk den siste vrange masken rett sammen med den første i neste runde.
8.    runde strikk alle rett
9.    runde strikk *3 r, 2 m r sammen*
10  runde alle rett
11   runde *2 r, 2 m r sammen*
12  runde *1 r, 2 m r sammen*
13  Strikk to og to masker sammen til du har 9 masker igjen, trekk tråden gjennom de resterende maskene og fest trådene.

4 kommentarer:

 1. Tusen takk for den fine sparkebuksen, eg har den på meg i dag.
  Hilsen Simon

  SvarSlett
 2. Takk for det Syserine, jeg syns den ser litt rar ut uten noen inni, men sånn er det jo ofte med strikkeklær. Viss du ser på den rosa og lilla min lille tulle har på seg, synes jeg den var ganske kul på, så jeg håper det samme gjelder han Simon.

  Simon, det var kjekt å høre at du bruker buksen. Håper den er god på og ser fin ut på? Det hadde vært kjekt å se et bilde av deg med den på en gang :) Du trenge ikkje bli modell her på siå forde, du kan visa det bare te meg? ;)

  SvarSlett
 3. Oh, den lille buksedressen var bare helt herlig! Ser for meg ei rund og god bleierumpe i den der. Kanskje jeg må skaffe meg det heftet? Heldig liten tass som får den!

  Og du, jeg har sydd en liten bunke med strikketøyposer, jeg har bare ikke fått tatt bilde av dem og lagt dem ut på bloggen enda! Har noen med den røde kors plakaten på, men om du vil ha i en annen størrelse eller farge, bare si ifra! Når jeg får lagt det ut, da. har ambisjoner om å få gjort det i løpet av helga, men akkurat nå klarer jeg ikke å løsrive meg fra allverdens herlig inspirasjon hos deg og andre blogger. Takk!

  God helg og klem.

  SvarSlett