Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

23. august 2011

Mor hadde også med seg hjemmelaget bukse på ferie.

 

IMG_0529IMG_2298I vinter kjøpte jeg denne (bilde til venstre) buksen, den er ikke nettopp den flotteste buksen, men jeg synes den er litt kul og så fantastisk god på. Det tok ikke lang tid før den var en favoritt. Så begynte jeg å se hvor lett det burde være å sy en slik bukse, og dermed var prosjekt “mor vil ha en ny bukse” i gang. Buksen er sydd i veldig lett og tynt bomullstoff så første utfordring som tok litt tid var å finne et stoff som ville passe. Men Ikea har løsningen på mange utfordringer. Jeg tegnet mønsteret av den buksen jeg hadde og klippet i stykker et Ikea dynetrekk. Jeg gjorde erfaringen med elastisk undertråd at det nok er lurt å holde seg til samme fabrikat på en og samme bukse. Jeg startet først med strikk fra Kreaktiv på Kvaderat og når den var brukt opp startet jeg på en strikk kjøpt på Stoff og stil. Sist nevnte strikk var en del slakkere og ble nokså anderledes enn den fra Kreaktiv. Ikke noe stort problem, jeg måtte styre litt med å prøve meg frem på trådspenningen og det ble likevel litt forskjell i den ene og andre siden, men det merker jeg bare når jeg tar buksen på og av, jeg ser det ikke når jeg har den på. Buksen ble ferdig før ferien og ble en herlig og lett bukse å slenge på seg når sommervarmen ikke helt hadde nådd shorts temperatur ennå.

  IMG_0542 IMG_0544  

Mønster: Tegnet av en egen bukse.

Stoff: Et Ikea dynetrekk i merke Malou

Tilbehør: Buksestrikk rundt ankler og liv og elastisk tråd til å sy strikksømmer i sidene.

Konklusjon: Buksen ble faktisk veldig lik den kjøpte buksen og det var jo målet. Jeg er fornøyd med resultatet, men sitter vel igjen og kjenner at det var mer jobb enn forventet å sy den. Det kan godt tenkes at det ekstra styret som ble når jeg byttet strikktråd gjorde at det føltes som enda mer jobb enn det det nødvendigvis behøvde å være. Usikker på om jeg kommer til å forsøke meg på en til.

2 kommentarer: