8 dl. hvetemel (eller 4 dl hvetemel og 4 dl med noe grovere mel).
1 ts. salt
4 ts. bakepulver
100 gram smør eller margarin
3 - 5 dl. finhakkede epler
1 - 3 dl. vann eller melk.
Stekes midt i ovnen i 10-15 min. på 250 grader.
Sett på ovnen.
Finhakk eplene (jeg har tidligere bare laget disse av friske epler, men forsøkte nå nylig å lage av eplebåter jeg hadde fryst og det gikk absolutt like bra :) ). - Jeg pleier fjerne kjernehus, men eller bare hive eplene i foodprocessoren til hakkings med skal og alt.
Bland mel, salt og bakepulver i en bolle. Arbeid smøret ut i det tørret slik at det blandes jevnt (ikke smeltet) og blir en grynaktig masse. Tilsett eplene og den mengden veske du trenger for å få en jevn og ikke alt for klisset deig. Rør raskt sammen.
Del deigen i 4 - 6 deler. Som hver trykkes ut til 1,5 cm. tjukke runde kaker og legges på bakepapir på et brett. Del hver av "kakene" i 4 "kakestykker" med en kniv slik at de blir lette å bryte av i den størrelsen når de er ferdig stekt. Putt dem i ovnen, stek i 10 - 15 min. Ta ut, vent litt........ spis og nyt :)
Anbefales. Knallgode.
SvarSlett