Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

30. juni 2011

Heklet sommerkåpe med hatt

IMG_0162
Jeg har en stund tenkt at jeg skulle deltatt på en av utfordringene som er på de kjekke utfordringsbloggene der ute. Men det er det å få fingeren ut og komme i gang før fristen plutselig er ute. Jeg har også tenkt at jeg synes det er greit om temaet for utfordringen kan stemme litt med noe jeg allerede har en plan om å lage, for det er jo ikke det at jeg trenger nye idèer, jeg er langt i fra å nå over de idèene jeg allerede har. Så når utfordringsbloggen Pinnekroken (som forøvrig har fått dette nye fine navne fordi de nå inneholder både strikkerier og heklerier) la ut juni måned sitt tema “sommer” tenkte jeg at dette har jeg mange planer som stemmer overens med. Desverre var to av dem fullført allerede i mai og dermed diskvalifisert (ikke blogget om enda, men det kommer ganske snart). Den tredje planen var så vidt påbegynt og konkludert med at dette tar mer tid enn jeg trodde og blitt lagt til sides en stund i påvente av mer inspirasjon eller noe. Inspirasjonen steig og hekleriene ble funnet frem igjen og fortsatt på. Det var en del andre ting som også skulle skje i juni, blant annet ble lille gullet 1 år, og det måtte jo feires :-) Så hekle prosjektet fikk bli litt i mellom kakebaking, leking og aller helst etter leggetid. Til slutt ble det litt skippertak i går kveld for å bli ferdig med hatten som jeg jo syntes måtte være med. Jeg hadde jo bestemt meg for å bli ferdig, og denne jenta her jobber best under (tids)press, så alt ble klart en gang midt på natten og bildene ble tatt i dag morges. Så la meg herved presentere mitt første bidrag til en utfordringsblogg, dette til månedens utfordring i Pinnekroken; Heklet kåpe og luehatt/solhatt.IMG_0139
IMG_0129 IMG_0145 IMG_0155 IMG_0157 
Snuppa er klar for å få på skoene og komme seg ut når hun har fått så fin kåpe og lue på.
IMG_0125
 Oppskriften er fra garnstudio. Og som oppskriftene der pelier å være, så var den grei å følge og bøy på få problemer. Utrolig nok til meg å være så har jeg ikke gjort noen store endringer. Jeg har heklet i størrelse 12-18 mnd og synes at passformen og størrelsen ser bra ut.
Garn er også et drops garn, “BabyAlpaca Silk”, fantastiskt mykt og deilig i blandingen 70% babyalpakka og 30% silke. Silken gjør at det blir litt blankt og ser litt eksklusivt ut. Passer bra til finplagg. Silke skal jo også være bra i forhold til tempratur regulering så det er jo fint når det er et sommerplagg. Men dette er nok et ganske varmt sommerplagg, noe som er det vi har hatt mest behov for til nå i sommer, her på vestlandet i hvertfall. Jeg brukte fargen som heter grålilla (4314), med lys rosa (3125) kanter og litt gammelrosa (3250) på blomstene.
Konklusjon: Godt fornøyd med plaggene. Det var mer arbeid enn først tenkt å hekle kåpen, men det har nok mest med at det er en stund siden jeg har heklet. Det er klart at tett i tett med staver blir litt arbeid. Jeg er fornøyd med de lyserosa kantene, ble ordentlig søtt med det og det frisket litt opp den grålilla fargen som er fin, men kan bli litt tung uten den lyse kontrasten. Luehatten/solhatten har jeg jo allerede heklet en av tidligere som er blitt brukt mye i sommer så den vet jeg fungerer og selv om den ikke ser så veldig solhatt ut skygger den akkurat ned over øynen, helt perfekt. Desverre har den rosa hatten som jeg har heklet tidligere blitt mistet for bare noen få dager siden (mistet og savnet på Magneten på Ålgård viss noe skulle trampe over den :-) ).


01.07.2011 : Jippi! Jeg er blitt tatt med som finalist i utfordringen :) Bare å gå inn å stemme på meg viss du synes jeg har det beste bidraget, men fristen er kort, avstemningen avsluttes i kveld.

3 kommentarer:

  1. Takk for at du deltar i utfordringen hos Pinnekroken!

    For et nydelig sett! Kjempefint! Og nydelig tulle, gratulerer med 1 års dagen på etterskudd :)

    SvarSlett
  2. Dette settet var lekkert!! Nydelig farge og detaljer ;)

    SvarSlett