Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

8. juli 2011

Kjole og shorts med sommerslige blomster.

  IMG_0212IMG_0211
Må bare si at modell faktene har begynt å ta seg opp, det kan vel ses ut fra disse bildene.

Svenskene kaller disse kjolene for Singoalla, jeg vet ikke om vi har et spesielt navn på dem her i Norge også eller om de kanskje blir kalt Singoalla her også, men de er enkle og populære å sy for tiden. Jeg har også i en lang stund tenkt at jeg skulle prøve meg på å sy en slik, og nå har jeg endelig sydd min første (som forhåpentligvis ikke blir den siste). Først måtte jeg lage et mønster, for det hadde jeg ikke for hånd, og det var jo ganske så enkelt å spikre sammen. Så var det bare å klippe og sy. Begge stoffene ble kjøpt på min siste tur innom på Textart, og lå sannelig bare og ventet på å få bli noe fint. Jeg bare elsker dette blomstrete stoffet, så utrolig herlig og friskt. Det andre stoffet fikk jeg anbefalt fordi det passet så godt sammen med det blomstrete og det gjør det jo. Til denne kjolen hadde det nok vært enda bedre med et tynnere og lettere stoff, selv om dette faktisk er et stoff med stretch, så opptrer det litt stivt.

IMG_0206IMG_0203IMG_0208
 Jeg sydde også en shorts i det blomstrete stoffet til å kunne ha under, det ter seg jo best når en slik liten klatremus som vi har skal ha på kjole (ikke at vi vanligvis bryr oss om det altså).

 IMG_0217 IMG_0220
 Shortsen kan selvfølgelig også brukes uten kjolen.

Og siden kjolen er sydd i både stretch og fast stoff fant jeg ut at jeg kunne delta i utfordringsbloggen sin juli utfordring med dette settet også. Det er jo gøy å delta.

Mønster: -på kjolen er eget, -på shortsen er fra boken “Sy til barn” av Rikke Misciattelli.

Stoff: Begge stoffene er fra Textart. Det blomstrete stoffet er et lett vevd bomullstoff, det rosa stoffet er et stoff i babycord med stretch.

Konklusjon: Fornøyd med mønstrert på kjolen, men ikke helt fornøyd med stoff valget. Stoffvalget gjør likevel at det er en kjole som sannsynligvis kan brukes utover høsten fordi den er litt varmere. Når jeg sydde var det litt dill å få til nedbretten ved halsen som strikken skulle tres gjennom, dette kan helt klart ordnes på et bedre vis en annen gang. Shortsen synest jeg ble super sjønn. Den skal helt klart brukes i sommer.

6 kommentarer:

 1. Hei hei

  Det var veldig mye fine hjemmelagde klær på denne bloggen.. Både strikket og heklet. Siden jeg selv venter en liten pike, fikk jeg en del inspirasjon til hva jeg selv vil lage fra din blogg ;)

  Mye fint som er sydd også, men siden jeg selv ikke kan sy får jeg hente inspirasjon til det den gang jeg eventuelt lærer meg dette ;)

  Ha ei ellers fin helg

  SvarSlett
 2. Så gøy å høre at jeg kan inspirere litt :) Lykke til med litle jenta og med alt det kjekke strikket.

  SvarSlett
 3. Nydelig lita jente som står modell. Herlig! Fin kjole med tilhørende bukse til: )

  SvarSlett
 4. Så utrolig mye fint du lager, å dette settet var kanonfint:D
  La meg til som følger så jeg kan følge med på de neste prosjektene dine:D
  klem fra siri

  SvarSlett
 5. For et herlig sett, og fantastisk modellspire da :)
  Tusen takk for bidragene! :)

  SvarSlett
 6. Nyydelige Ylva og nyydelige klær :)
  Sommersettet ser fantastisk ut!

  SvarSlett