Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

6. januar 2015

Tunika fra nederst i skuffen.

Ikke alle ting blir like bra. Dette er helt sikkert og denne tunikaen havner inn i mindre velykket listen min. Det er en Tora Frøseth design variant som heter "Kjole til lillesøster".
Jeg tror feilen min var at jeg som så ofte før valgte ett annet garn enn det som var anbefalt i mønstert. I tillegg var jeg ikke var så nøye på strikkefasthet, telling, måling og lingnende. Hadde jeg vært det hadde jeg sikkert merket at fasongen ikke stemte på et tidligere tidspunkt. Nå endte jeg bare opp med en veldig myk og deilig tunika som var alt for vid i forhold til lengden og i forhold til jenta som skulle bruke den. Hun fikk den når hun var to år og da så den ut som dette på henne:
Nå har den ligget i skuffen et par år og jeg fikk henne til å prøve den igjen i en alder av fire år, da passet den i vidden, men var alt for kort. Jenta var tydelig på at den var helt ubrukelig og dermed havnet den ikke ned igjen i skuffen. Ja, ja sånn kan det gå.

Oppskrift: Som sagt er dette en Tora Frøseth design.
Garn: Drops silke alpakka
Pinnestørrelse: Ikke helt sikker, men regner med jeg brukte pinnestørrelse 3,5 eller 4 i forhold til hvilket garn jeg har brukt.
Konklusjon: Som sagt ikke et av de mest brukte plaggene og ikke noe av det jeg er mest stolt av. For å se på det positive så synes jeg fargene er fine og ideen er god. Som en lærdom til senere prosjekter er det en god regel å kontrollere strikkefastheten og sammenligne målene på plagget med målene på tegningen og målene på mottakeren for å få et brukende bra resultat.

1 kommentar:

  1. Modellen Er jo så fin med rillene der oppe. Silkealpakka Er jo ikke noe lett garn for plagg heller.

    SvarSlett