Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

14. januar 2011

Rågode rundstykker

Til jul fikk jeg meg ny stor kenwood. Og i dag her jeg "lekt" med den julepresangen. Først laget jeg "Neletas fabelaktige kanel i svingen". Etter det tenkte jeg at jeg skulle bake rundstykker. Jeg har ei oppskrift som jeg synes blir fantastisk gode, den har jeg fått av ei venninne og kalt "Torills fortryllende rundstykker", men jeg manglet en del ingredienser i forhold til den oppskriften, så det ble en egen variant, noe grovere, men resultatet ble meget smakfult og deilig. Kan anbefales, men varier gjerne ingrediensene du også så blir det enda en ny og god variant. Det eneste minuset var at deigen ble ganske så bløt og litt vanskelig å rulle ut, det gikk, men jeg ville nok vurdert å hatt i litt mer hvetemel viss jeg hadde hatt.


Resultatet ble 33 store rundstykker av denne deigen:

250 g. smør - smeltes
2 dl. matfløte og 8 dl vann (alt. 1 liter melk) - blandes sammen med smøret til lunken temperatur.
3 dl yoghurt naturell
4 egg
2 ts salt
2 pakke tørrgjær
65 g. linfrø
65 g. solsikkefrø
50 g. Sammalt byggmel
150 g. havregryn
200 g. grov sammalt hvete
200 g. fin sammalt hvete
700 g. Møllerens Fibra boller mel
150 g. Musli (jeg brukte Axa god dag blåbærmusli - veldig godt med de blåbærene i rundstykkene)
300 g. Hvetemel

Bland alt godt sammen. Hev deigen 45 min. eller mer, rull ut rundstykkene og la de etterheve i min. 15 min. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 250 grader i 10 min.

1 kommentar:

  1. Så deilige rundstykker!

    Og vil du virkelig dele voksipose mønster og beskrivelse med meg? Du er en drøm, altså! (o: Nå blei jeg kjempeglad! Mail meg på dubedaare(at)gmail.com

    Det kommende tantebarnet jeg tenkte å sy til bor faktisk i ditt område, så kanskje du får se resultatet live i løpet av neste vinter? Tjihi, det hadde vært morsomt! Jeg får kanskje brodere inn en offisiell takk til Barbro og hennes syvenninne på posen! (o:

    SvarSlett