Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

25. januar 2011

Kjole til lille Alva

14. desember kom C og A sin lille Alva ut i verden og jeg har strikket en liten kjole til henne. Jeg brukte oppskriften fra Myk start, strikket den som vesten jeg har strikket tidligere, men strikket den en størrelse mindre og litt lengre enn det vesten skulle strikkes. Ti cm. før full lengde økte jeg med fire masker på en runde det samme gjorde jeg tre ganger til med ca 2, 5 cm. mellomrom, slik at det ble et lite utsving på nedre delen av kjolen. Jeg synes knappene ble prikken over i-en på denne, søte små knapper med diamant i midten. Jeg synes denne ble så søt at jeg er i gang med å strikke en i større størrelse til min egen lille tulle.
Oppskrift: Fra "Myk start" strikkebok av May B. Langhelle side 89. str. 0-3 mnd. Men i forhold til vest oppskriften (ikke kjole oppskriften) og med økning på lengden og økning av masker på slutten, som beskrevet over.
Garn: Mini alpakka fra Sandnes garn.
Pinne: 2,5
Tilbehør: Knapper fra Kreaktiv

3 kommentarer:

 1. Så nydelig! Har kikka på denne oppskrifta mange ganger, men siden det er mest gutter som kommer min vei har jeg enda ikke fått strikka den... Kanskje snart?

  Nydelige farger, og takk for beskrivelsene av endringene. Den lille vippen i skjørtekanten er supersøt!

  Ha en fin strikkedag! Eller helt vanlig dag. FIN i alle fall! (o:

  SvarSlett
 2. Kjempefin! jeg ble sugen på boken...

  SvarSlett
 3. Tusen takk! Boken er kjekk ja. Spesielt mye kjekt viss du er gravid og venter og kan anbefalse til litt nye strikkere for oppskriftene er så enkle, men blir for det meste veldig fine. Bare synd min snuppe snart er for stor til de fleste oppskriftene der, men det er mye kjekke gaver da.

  SvarSlett