Velkommen til deg som har tatt en tur innom bloggen min.

Dette er en liten hobbyblogg. Jeg synes det er fint å ha et lite arkiv over mine hjemmelagde ting og tang. Håper den kan inspirere noen andre i sine hobbyprosjekter, prøver å få med hvor mønster og oppskrifter er tatt fra, men viss du har spørsmål så bare send meg en kommentar.

Veldig gøy viss du legger igjen en hilsen eller en kommentar.

7. januar 2011

Voksipose

På husflidkurset som jeg gikk i høst var det flere av oss som sydde "voksipose" til våre små. Etter den ble ferdig er den brukt hver dag og det er jo bare helt fantastisk. Selv når det har vært flere minus grader ute har jeg ikke behøvd å kle på henne mer enn strømpebuksa og bodyen som hun allerede har på seg samt lue og vanter og kanskje en hals eller et skjerf når vi legger henne ut i vognen for å hvile. Pakker henne godt inn i posen har et saueskinn i bunn av vognen som hun ligger oppå og hun er god og varm og sover så godt zzzzzzzz..... Fantastisk å slippe å kle på henne lag på lag hver gang hun skal ut.


Mønsteret til posen er det en venninne av meg som har laget selv og vi fikk låne det av henne, takk for det Gro Elin. Vi fikk også låne en av posene hun hadde sydd og gitt bort som gave (tenk for en fantastisk barselgave å få :) !) slik at vi så hvordan resultatet skulle bli, det var jo både motiverende og praktiskt.
Jeg har brukt flanellstoff inni posen og vanlig bomullstoff som jeg har imprignert utenpå. Posen er sydd som et laken som en trer en omsydd dyne i midten av, på den måten kan en ta ut dynen og vaske trekk og dyne hver for seg. Jeg har brukt en dun dyne inni (var aldrig i tvil om at jeg ville ha dun, det er litt mer jobb når det står på, men så blir det så mye bedre). Men det er jo smak og behag. På dynen måtte jeg først sy to sømmer der det skulle klippes, så klippe mellom sømmene og sy skråbånd rundt kanten. Til tross for disse tiltakene ble det en del dun rundt forbi når vi drev på med dette så det er greit å ikke gjøre det i bestestuen liksom. Snorer er greit slik at det kan justeres hvor stram den skal knyttes.
Den er også grei når jeg har tatt henne ut etter at hun har hvilt, så er det bare å knytte opp og brette ut posen så kan den brukes som krabbeteppe, spesielt praktisk når vi er på besøk hos noen som ikke nødvendigvis har krabbeteppe på gulvet fra før.
Skulle jeg gjort noe annerledes ville det vært å ikke ha de øverste snorene helt oppe ved ansiktet, det kommer sikkert ikke til å bli noe problem, men tenker av og til på at jeg må passe på så hun ikke får tak på dem og snurrer seg inn i dem. Det andre er at jeg tror jeg ville sydd den nedre fliken som en bretter opp enda litt lengre slik at den blir brettet enda bedre rundt beina. Men begge deler fungerer veldig bra som det er også. Jeg har ikke enda sydd hull i den slik at den kan brukes i sportsvognen, men det må jeg veldig snart gjøre. Det er bare litt tiltak :)
Mønster: Lånt fra GroElin (venninne)
Stoff: Utpå - bomullslerret fra stoff og stil
Inni og til blomsterdekor - flanellstoff fra textart.no
Tilbehør: Snorer kjøpt på kreaktiv og dundyne kjøpt på tilbud på Jensen sengetøy.


3 kommentarer:

 1. OMG!! Denne var råflott! En sånn kunne jeg godt tenke meg å prøve på! Kanskje jeg kunne overrasket tantebarnet med en sånn? Tror du venninna di vil selge mønsteret? Håpe håpe! (o:

  SvarSlett
 2. Å denne vart bare kjempefin :)....du syr jo masse fint du og ;)...
  Har lagt deg ved på bloggen min...håper det går bra..
  Mvh Therese

  SvarSlett
 3. Veldig kul! Vi har kjøpevoksi (jeg er elendig på å sy...) og det er gull om vinteren å slippe å kle på så sinnsykt mye klær i vogna.

  SvarSlett